De volkswagen specialist al meer dan 35 jaar

phone logo 0187 65 22 35

Airco service

Een airco service beurt moet in ieder geval iedere 2 jaar worden uitgevoerd en dient als een grondige controle van het complete airco systeem. Bij deze service beurt worden hoge en lage druk en de uitstroom temparatuur gemeten. Verder worden alle belangrijke componenten gecontroleerd.( voor zover visueel zichtbaar)

Wat gebeurt er bij airco service beurt:

-Leeghalen van het koudemiddel uit het aircosysteem.

-Het aanwezige schadelijke vocht uit het systeem verwijderen.

-Vacumeren+vacuumtest+test drukverhoging.

-Compressrolie wordt vervangen/bijgevuld.

-Contrastvloeistof wordt preventief toegevoegd.

-De airconditioning wordt opnieuw gevuld met schoon en door de fabrikant voorgeschreven juiste hoeveelhied koudemiddel.

-Het systeem wordt gecontroleerd op functioneren en lekdichtheid.

-Het aanbrengen van een airco verversingsticker in het motorcompartiment.

Contrastvloeistof is een fluoriserende vloeistof dat preventief door ons wordt toegevoegd om eenvoudige lekkages op te kunnen sporen met een UV lamp. De vloeistof vermengt zich in het airco systeem met het koudemiddel en de compressorolie en wordt zodoende door het hele systeem getranspoteerd. Bij lekkage zal de contrastvloeistof naar buiten lekken en daardoor zichtbaar worden. Hierdoor is de lekkage gelokaliseerd en kan het probleem verder opgelost worden. Deze contrastvloeistof wordt bij ons standaard toegevoegd en is bij de prijs van een airco service beurt inbegrepen.

Muffe en/of stinkende geuren in uw auto door gebruik van de airco?

Vaak komt het voor dat het airco systeem muf gaat ruiken. Oorzaak hiervan is bacterie groei op de verdamper. Condens/vocht op de verdamper vermengt zich met de stof wat in het interieur van de auto zweeft. Bij het inschakelen van de airco verspeiden deze schimmels een muffe lucht in de auto. Aan te bevelen is om uw interieurfilter regelmatig te laten vervangen en de verdamper te reinigen c.q. te desinfecteren met een neutraal, antiseptichs middel.